Het signaleringsteam

U heeft ons de afgelopen maanden misschien wel door de wijk zien lopen: al dan niet spierbonken, in een blauw hesje. We doorkruisen de wijk, fietsend dan wel lopend, en houden in de gaten welke huizen er wel erg gemakkelijk leeggeroofd kunnen worden, wat voor mensen er rondlopen in de wijk en of er na twaalf uur ’s nachts nog lawaai is van een feestje. Als dat nodig lijkt, schakelen we de politie in. En passant lopen we vaak nog naar het skateterrein net buiten de wijk en leggen de jongeren daar uit dat er zelfs op hun eigen terrein niet drugs mogen worden gebruikt of bier gedronken. Want het is dan wel hun terrein, het is ook een openbare ruimte. Waarvoor andere regels gelden dan thuis.

Het is een heerlijke wijk om in te wonen, door het signaleringsteam wordt het veiliger en na twaalf uur ‘s nachts lijkt het net een dorp.

Maar natuurlijk kan het altijd beter. Daarom is het signaleringsteam ook opgericht. Houd ons vooral aan als u ons ziet rondlopen en vertel het ons als u denkt, dat er iets niet in orde is.

Verder kunnen we nog altijd mensen gebruiken bij het signaleringsteam. Wilt u meehelpen? Dan kunt u een mail sturen aan Buurtpreventie: buurtpreventie@duivenkamp.nl en neemt de coördinator contact met u op