Verslag burendag 2010

P9250005

Het begon ´s ochtends droog met het opbouwen van de Burendag.
Net op tijd klaar en de eerste bewoners schuiven aan tafel.
Het was een gezellig ontbijt dankzij de bewoners en de HEMA die de heerlijke broodjes, broodbeleg, Turks-fruit en dadels verzorgde.

De Ark vulde het ontbijt aan met koffie en thee en limonade voor de kinderen. Het was een komen en gaan van bewoners en de borden en kopjes werden dan ook snel gewisseld door de wijkcommissieleden die het leuk vonden om de bewoners een ontbijtje te serveren. De tenten waren niet voor niets opgezet en we zaten dan ook heerlijk droog met ruim 70 bewoners en hebben met elkaar gepraat en gelachen!

Voor we ´s middags konden opbouwen voor de spelletjes hebben we een inspectie gedaan op het speelveld en wel 20 hondenpoepzakjes gevuld. Dank je wel vrijwilligers en kinderen, hierdoor werd het feest een stuk aangenamer.
Tijdens het opbouwen van de rodeostier en het springkussen kregen we een grote bui over ons heen maar de vrijwilligers lieten zich niet verslaan! Met extra paraplu’s en parasols konden we alles opbouwen en starten. De muziek van Hanz Bakker was gezellig en vrolijk en bij de schmink stond gelijk al een rij! De stier werd gedroogd en de kinderen uit de wijk probeerden elkaar van de stier te krijgen onder toezicht van de wijkcommissieleden.
De paraplu’s konden al snel ingeklapt en het werd een gezellige middag!

´s Avonds werden de lichtjes in de tenten gehangen en Fred ging zich inzingen.  Ook al hadden de windlichtjes er in eerste instantie geen zin, kon de avond wat ons betreft van start gaan!
Bewoners kwamen door de gezellige muziek naar ons toe en de mensen van De Ark stonden ook nu weer klaar en schonken lekkere koffie en thee. De consumptiebonnen werden goed gebruikt voor een drankje en hoe later op de avond hoe gezelliger en harder de muziek van Fred klonk. Daardoor hoorden we de regen niet op het dak van de tenten en genoot iedereen van een gezellige avond met de buren!

Wij willen alle vrijwilligers en bewoners bedanken voor een heel leuke en gezellige Burendag in Duivenkamp en volgend jaar zetten we de tenten weer op!